Skip to content

House Seaview

Type: Residential
Completion: 2022
Size: 900 m²
Client: Private

Located in a unique, natural setting above Seaview, Port Elizabeth and boasting splendid ocean views, this project entails the creation of a special home for a discerning client. Designed around a central courtyard space, this contemporary dwelling incorporates various levels of enclosure and engagement with the outside garden spaces.

Exposed off-shutter concrete as material of choice provides unique spatial aesthetic while lending this structure a distinctly contemporary feel, further defined though the predominantly minimalist, formal language. The large, open plan ground floor opens up towards a protected northern courtyard as well as ocean views simultaneously, while maintaining intimate levels of scale and enclosure.

Outside garden spaces have been carefully designed as extensions of the interior, further dematerialising the formal scale and creating subtle levels of contrast with the man-made formal structure.

House Seaview

Type: Residential
Completion: 2022
Size: 900 m²
Client: Private

Located in a unique, natural setting above Seaview, Port Elizabeth and boasting splendid ocean views, this project entails the creation of a special home for a discerning client. Designed around a central courtyard space, this contemporary dwelling incorporates various levels of enclosure and engagement with the outside garden spaces.

Exposed off-shutter concrete as material of choice provides unique spatial aesthetic while lending this structure a distinctly contemporary feel, further defined though the predominantly minimalist, formal language. The large, open plan ground floor opens up towards a protected northern courtyard as well as ocean views simultaneously, while maintaining intimate levels of scale and enclosure.

Outside garden spaces have been carefully designed as extensions of the interior, further dematerialising the formal scale and creating subtle levels of contrast with the man-made formal structure.

House Seaview

Type: Residential
Completion: 2022
Size: 900 m²
Client: Private

Located in a unique, natural setting above Seaview, Port Elizabeth and boasting splendid ocean views, this project entails the creation of a special home for a discerning client. Designed around a central courtyard space, this contemporary dwelling incorporates various levels of enclosure and engagement with the outside garden spaces.

Exposed off-shutter concrete as material of choice provides unique spatial aesthetic while lending this structure a distinctly contemporary feel, further defined though the predominantly minimalist, formal language. The large, open plan ground floor opens up towards a protected northern courtyard as well as ocean views simultaneously, while maintaining intimate levels of scale and enclosure.

Outside garden spaces have been carefully designed as extensions of the interior, further dematerialising the formal scale and creating subtle levels of contrast with the man-made formal structure.